OVAKVU SLIKU ŽENA TREBA DA IMA O SEBI, A OVE IZBORE DA PRAVI ZA SREĆAN ŽIVOT

                          Žena
 
Muškarci su jednostavniji od žena. Oni se ne porede ni sa kim. Žene se porede sa svim zemaljskim i vanzemaljskim stvarima. Nekako im je uvek draže da ih nazivaju caricom, kraljicom, boginjom, nego onim što jesu. Ni jedna titula te ne opisuje bolje od one što si.

Žena ne shvata da je divna samim tim što je žena. Stvorena da ponese najlepše haljine, najšire osmehe, najcrvenije ruževe. 
Stvorena da inspiriše.  Da po zemlji hoda na visini koju poželi, sa krojem koji je samo njoj tačan, jer je jedinstvena. Stvorena da beskonačno voli, od sreće plače, da uteši. Stvorena da  život stvori. Stvorena sa velikim srcem, da oprosti.
Stvorena da u svojoj raskoši uživa. Stvorena savršena sa manom. Zaboravlja koliko vredi i da jedino sa kim treba da se poredi, jeste sa sobom koja je juče.








Izbor


Kad pomešamo „babe i žabe“ onda kažemo da je između dva zla uvek bolje  izabrati ono koje je  manje. A da li zlo može biti manje ili veće ne znam, jer ga nikada nisam birala, ali znam od kojih izbora možemo postati veći.


Izabrati da pripadamo nekome pored koga rastemo svakog dana je neprocenljivo. Izabrati da volimo i doživljavamo da budemo voljeni na najčudnije a u stvari najjednostavnije načine je  umetnost. Jer na rečima smo najčešće svi manje- više „jaki“, a dela su ta u kojima ostajemo „nedorečeni“. A baš ta dela govore o nama.

Ljubav se ne priča, ljubav se živi. Ona se čuva, nadograđuje, popravlja, raspiruje, neguje kao najlepše cveće. Samo tako je imuna na svaki korov koji proba da ovlada njenom baštom.
Zbog nje su nastale najlepše pesme. Vodili su se ratovi, mirili, praštali. Ljubav omekša i najtvrđe srce i izvuče iz njega ono najbolje. Ona ne očekuje, samo daje.
I neko je davno prelepo rekao da ne postoji savršena ljubav, postoje samo ljudi koji se savršeno za ljubav bore.  P.S. Biranje je privilegija, biraj da voliš.

Ankica Palic

Коментари

Популарни постови са овог блога

KOJA JE CENA PRAĆENJA RIJALITI PROGRAMA?