ZAŠTO POBEDNIK PUTUJE SAM?








Sredina je zapravo onaj „fokus“ o kojem svi govore, a većina ne zna kako da se na njemu zadrži.
Znamo li uopšte šta znači reč fokus ili se samo razbacujemo rečima jer nas ništa ne koštaju? Fokus je mentalna uravnoteženost, sabranost, smirenost, kod čoveka. Fokus je duša kameri pomoću koje ona beleži slike i zato je jako važna jer nas ona prezentuje. Duša zapravo govori, želi, daje i uzima. Ona živi, uživa, plače, smeje se, voli, zaljubljuje, osvaja, vodi.
Duša je ona koja mašta, ona koja se smanji ili poraste kad god osetimo tugu ili sreću. I zato je važno negovati je. Negovati je dobrim srcem, dobrim mislima, sanjarenjem,  željama. Želje su važne jer se iz želja rađaju ciljevi, iz ciljeva rad, iz rada uspesi. I možda je naš najveći uspeh ako uspemo da pobedimo sebe tako što ćemo se suočiti sa svakom lošom osobinom u nama i nadmudriti je tako što ćemo je ubediti  da će rasti samo ako nas pusti da učimo, stvaramo dobro, da napredujemo i razvijamo se na svim poljima. Na jednom posebno, i njega trebamo sa najvećom pažnjom obrađivati. Da budemo bolji ljudi!
Ne zaboravi da je život putovanje. Ono u kojem imaš samo dva izbora. Da budeš ili putnik ili turista. Ništa nije lako osvojiti, sve traži svoje vreme. I zato je važno naoružati se strpljenjem. Važno je namestiti fokus kamere tako da slika lepotu gde god da se nađemo. Jer te nas slike drže u životu.
P.S. Ciljevi su izazov samo dok su neosvojeni.

Ankica Palić

Коментари

Популарни постови са овог блога

KOJA JE CENA PRAĆENJA RIJALITI PROGRAMA?

Šta je prava ljubav u 21. Veku